Introductieduik uw 1ste stap

De 1ste stap van uw duikavontuur kan een introductieduik zijn, dit is echter geen voorwaarden om te mogen deelnemen aan de PADI Open Water Diver.

Bij enige twijfel is het wel raadzaam om eerst een introductieduik te komen volgen. Buiten ons zijn er meerdere duikscholen die deze introduik aanbieden.

De prijzen van de introductieduiken kunnen variëren van gratis tot over de 100 euro. Wij zijn van mening dat een introduik langer duurt dan een rondje in het zwembad. Wij willen echt gaan bekijken of een duikcursus geschikt is voor u.

introductieduik zwembad

Eerste indrukken zijn blijvend, nog meer dan u zou denken en vandaar dat een introductieduik moet voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • gedegen theoretische uitleg
  • goed werkende duikuitrusting
  • genoeg persoonlijke aandacht

Wij maken gebruik van een verwarmd zwembad met omkleed, toilet en douche faciliteiten. Heel relaxed dus.

Een negatieve duikervaring tijdens een introductieduik is namelijk zo gemaakt. Dit horen wij van diverse cursisten die elders en met name in het buitenland een introduik hebben gemaakt.

Onder begeleiding van een ervaren PADI instructeur volgt u bij ons een PADI introduik. De tijdsduur is afhankelijk van hoe het gaat, maar in totaal rekenen wij hier een drietal uren voor.

De PADI Discover Scuba Diving, introductieduik, introduik of initiatieduik het is allemaal dezelfde proefduik.

Belangrijk is een goede gezondheid, conditie en natuurlijk zwemvaardigheid.

Een zwemdiploma is niet nodig, echter de gezondheid en conditie worden aan de hand van een medische vragenlijst beoordeeld. Waar nodig is goedkeuring van een arts dan ook nodig. Download hier direct de medische vragenlijst.

Uw ervaring van een introductieduik heeft zeker zijn voordelen bij het volgen van de PADI Open Water Diver duikcursus. De opstart zal makkelijker zijn wat weer zijn voordeel heeft op het verdere verloop van de cursus.

Niet geheel onbelangrijk letten wij bij de introductieduik ook op de houding en het zwemmen met vinnen aan.

overzicht introductieduik
Overzicht:Introductieduik
Wanneer:de maanden april t/m september
Startdag:donderdag of zondag
Cursusduur:3 uur
Cursustijden:starttijd 7:45 uur – eindtijd rond 11:00 uur
Leeftijd:minimaal 10 jaar
Locatie:recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel
Prijs:€ 89,- all in prijs
Inclusief:3 uur praktijk training inclusief huur duikmaterialen
Exclusief:eten en drinken (koffie en thee zijn gratis verkrijgbaar)

+10 Jaar Actief

Online Theorie

PADI Elite Award

Gebaseerd op 52 recensies.
Sam “SamVloemans” Vloemans
Sam “SamVloemans” Vloemans
19/10/2021
Zeer goede cursus! Alles werd zeer duidelijk uitgelegd en met de goede begeleiding van de instructeur Bart voel je je onder water direct op je gemak! Zeker een aanrader.
Florent Geerts
Florent Geerts
17/10/2021
Very knowledgeable and pleasant instructors. Would highly recommend.
Debby Lausberg
Debby Lausberg
11/10/2021
Samen met mijn partner de cursus 'Open Water Diver' gevolgd bij Bart in Bladel. Het was prettig om in een kleine groep van 5 mensen de cursus te volgen. Hierdoor is het voor iedereen goed te volgen en is er ook tijd om individueel extra uitleg te geven indien nodig. Ik vond het ook prettig dat het zwembad en de duikspot dicht bij elkaar zijn.
Ruud God
Ruud God
11/10/2021
Eind september samen met mijn partner de Padi Open Water Diver cursus gevolgd bij Bart. DIt was een zeer prettige ervaring. Goede faciliteiten, goed materiaal en voldoende individuele aandacht voor alle cursisten. Daarnaast direct een goed advies gekregen over de aanschaf van eigen uitrusting. Dankzij hulp van Bart hebben we afgelopen weekend al zelfstandig kunnen duiken. Absoluut een aanrader!
Guido Geerts
Guido Geerts
06/10/2021
De Padi cursus bij Duik.cursus.nl gedaan met in totaal 4 familie-leden. Zeer tevreden met de professionaliteit en evenzo de goede accomodatie. Het verwarmde zwembad, het grote natuurbad en de fijne douches/toiletten bij de hand. Alles top geregeld; een zeer kundig verzorgde cursus gelardeerd met een goede vleug brabantse gezelligheid. Wij waren zeer tevreden.
Eva Imming
Eva Imming
22/09/2021
Hele leuke leerzame dagen gehad tijdens de open water cursus. Dankjewel Bart voor de fijne cursus en de goede sfeer!
Sanne Wevers
Sanne Wevers
22/09/2021
Ik vond de duikcursus een super leuke ervaring! De instructeur heeft erg veel ervaring en geduld om je op je eigen tempo te laten leren. Ik vond het erg spannend om te gaan duiken, maar door het vertrouwen en de rust die Bart uitstraalt, zet je elke keer op de juiste momenten het vervolgstapje in het leren van de vaardigheden. Bart begrijpt goed dat de onderwaterwereld voor veel mensen een nieuwe wereld is, waar hij je met veel enthousiasme over kan vertellen en je de kans geeft om deze nieuwe wereld te leren kennen op jouw manier en tempo. Ik zou het zeker aanraden om duiken te leren bij Duikcursus.nl.
suzanne korst
suzanne korst
15/09/2021
Hi Bart, Iet wat later maar nogmaals ontzettend dank voor de professionele begeleiding. Pepijn heeft een leerzame en goede duikcursus van je gehad! Het was echt een succes. Groetjes suzanne and Pepijn
sebastiaan2222
sebastiaan2222
07/09/2021
Zeer leerzame en leuke duikcursus gevolgd bij Bart van duikcursus.nl. Cursus gevolgd met 5 personen. In principe worden de lessen plenair gegeven maar er is ook veel aandacht voor de individu. Zeker als de groep in een bepaalde stap al wat verder is! Zeker aan te bevelen.
Liselotte Robbe
Liselotte Robbe
07/09/2021