Opfris duikcursus van PADI

Stel u heeft ooit uw PADI gehaald en daarna vanwege omstandigheden een tijdje niet meer gedoken. U zal nu wel denken, is mijn duikbrevet nu verlopen?

Ja en nee is onze mening. Heeft u echt al een hele tijd niet meer gedoken en ook nog niet veel duiken gemaakt. Ons advies volg de PADI Open Water Diver.

Heeft u geen PADI duikbrevet, maar wel een duikbrevet van een andere duik organisatie zoals SSI, CMAS, NOB of NAUI dan is dit ook geen enkel probleem.

Vanuit PADI zeggen ze dat een opfris ofwel Scuba Review verplicht is als u 6 maanden of langer niet heeft gedoken. Uw logboek dient hiervoor als bewijs.

PADI Open Water duikcursus

Onze aanpak van een opfris ofwel Scuba Review is om deze persoonlijk op de cursist zelf af te stemmen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het opbouwen en controleren van uw duikset
  • leegblazen klaren van uw duikbril en snorkel
  • diverse klaartechnieken voor de oren (klaren)
  • ademtechniek  en ademautomaat oefeningen
  • zwemtechniek onderwater i.c.m. het uitloden
  • veiligheidsoefeningen o.a. zonder/weinig lucht

Problemen met het uittrimmen tijdens uw duiken? In dat geval adviseren wij de PPB ofwel Peak Performance Buoyancy specialty.

Tijdens uw inschrijving kunt u zelf de maximale groepgrootte aangeven van standaard 5 tot 2 of geheel privé. Heel relaxed dus.

Een goede gezondheid, conditie en natuurlijk kunnen zwemmen zijn belangrijk.

Een zwemdiploma is niet nodig, echter de gezondheid en conditie worden aan de hand van een medische vragenlijst beoordeeld. Waar nodig is goedkeuring van een arts dan ook nodig. Download hier direct de medische vragenlijst.

De opfris Scuba Review duikcursus bestaat uit een drietal modules:

  1. een stuk duiktheorie tijdens de praktijkdag
  2. confined water ofwel de zwembad training
  3. een open water ofwel een buitenwaterduik

 1. De duiktheorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is om op een veilige manier te gaan duiken. Aan de hand van een Quick Review examen testen wij de kennis van de duiktheorie en waar nodig leggen wij het een en ander weer even opnieuw uit. 

PADI Open Water Diver

2. Tijdens de zwembad training gaan we aan de slag met het opfrissen van de diverse vaardigheden uit de Open Water Diver duikcursus. Op de kant en in het water natuurlijk.  

Gelukkig is het zwembad verwarmd aangezien we hier best wel een tijdje aan het trainen zijn.

duikmeer duikcursus

3. De open water duik vindt plaats op loopafstand van de duikschool. In het duikmeer maakt u dan een buitenwaterduik.

De waterkwaliteit van het duikmeer staat onder controle van het waterschap en is voorzien van de benodigde faciliteiten zoals een veilig oefenplatform.

De PADI duikinstructeur toetst tijdens deze duik een aantal duikvaardigheden en maakt met u een toer onderwater langs de diverse leuke duikobjecten. 

Na afronding van de drietal modules ronden wij deze dag af met het invullen van uw logboek en aftekenen van de opfris.

Onze gouden tip is om nog niet op voorhand over te gaan op de aanschaf van eigen duikmaterialen. In veel gevallen merkt u tijdens de opfriscursus zelf pas wat geschikt is voor u. Wij hanteren internetprijzen op onze duikmaterialen.

Naast de diverse omkleed, toilet en douche faciliteiten bij het zwembad en duikmeer beschikken wij over een kleine duikwinkel en eigen theorielokaal.

opfris scuba review
Overzicht:Opfris Scuba Review duikcursus
Wanneer:de maanden april t/m september
Startdag:dinsdag, vrijdag of zaterdag
Cursusduur:1 dag
Cursustijden:starttijd 7:45 uur – eindtijd rond 17:00 uur
Vereisten:minimaal (Junior) Open Water Diver of Scuba Diver
Leeftijd:10 t/m 60 jaar
Locatie:recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel
Prijs:€ 199,- all in prijs
Inclusief:1 dag praktijk training zwembad confined water gedeelte en 1 buitenwaterduik inclusief huur van alle duikmaterialen
Exclusief:extra praktijk trainingen buiten de ingeplande cursusdag, eten en drinken (koffie en thee zijn gratis verkrijgbaar)
Opgelet:eigen duikmaterialen zijn alleen toegestaan indien voorzien van de benodigde controle / onderhoud documenten

+10 Jaar Actief

Online Theorie

PADI Elite Award

Gebaseerd op 52 recensies.
Sam “SamVloemans” Vloemans
Sam “SamVloemans” Vloemans
19/10/2021
Zeer goede cursus! Alles werd zeer duidelijk uitgelegd en met de goede begeleiding van de instructeur Bart voel je je onder water direct op je gemak! Zeker een aanrader.
Florent Geerts
Florent Geerts
17/10/2021
Very knowledgeable and pleasant instructors. Would highly recommend.
Debby Lausberg
Debby Lausberg
11/10/2021
Samen met mijn partner de cursus 'Open Water Diver' gevolgd bij Bart in Bladel. Het was prettig om in een kleine groep van 5 mensen de cursus te volgen. Hierdoor is het voor iedereen goed te volgen en is er ook tijd om individueel extra uitleg te geven indien nodig. Ik vond het ook prettig dat het zwembad en de duikspot dicht bij elkaar zijn.
Ruud God
Ruud God
11/10/2021
Eind september samen met mijn partner de Padi Open Water Diver cursus gevolgd bij Bart. DIt was een zeer prettige ervaring. Goede faciliteiten, goed materiaal en voldoende individuele aandacht voor alle cursisten. Daarnaast direct een goed advies gekregen over de aanschaf van eigen uitrusting. Dankzij hulp van Bart hebben we afgelopen weekend al zelfstandig kunnen duiken. Absoluut een aanrader!
Guido Geerts
Guido Geerts
06/10/2021
De Padi cursus bij Duik.cursus.nl gedaan met in totaal 4 familie-leden. Zeer tevreden met de professionaliteit en evenzo de goede accomodatie. Het verwarmde zwembad, het grote natuurbad en de fijne douches/toiletten bij de hand. Alles top geregeld; een zeer kundig verzorgde cursus gelardeerd met een goede vleug brabantse gezelligheid. Wij waren zeer tevreden.
Eva Imming
Eva Imming
22/09/2021
Hele leuke leerzame dagen gehad tijdens de open water cursus. Dankjewel Bart voor de fijne cursus en de goede sfeer!
Sanne Wevers
Sanne Wevers
22/09/2021
Ik vond de duikcursus een super leuke ervaring! De instructeur heeft erg veel ervaring en geduld om je op je eigen tempo te laten leren. Ik vond het erg spannend om te gaan duiken, maar door het vertrouwen en de rust die Bart uitstraalt, zet je elke keer op de juiste momenten het vervolgstapje in het leren van de vaardigheden. Bart begrijpt goed dat de onderwaterwereld voor veel mensen een nieuwe wereld is, waar hij je met veel enthousiasme over kan vertellen en je de kans geeft om deze nieuwe wereld te leren kennen op jouw manier en tempo. Ik zou het zeker aanraden om duiken te leren bij Duikcursus.nl.
suzanne korst
suzanne korst
15/09/2021
Hi Bart, Iet wat later maar nogmaals ontzettend dank voor de professionele begeleiding. Pepijn heeft een leerzame en goede duikcursus van je gehad! Het was echt een succes. Groetjes suzanne and Pepijn
sebastiaan2222
sebastiaan2222
07/09/2021
Zeer leerzame en leuke duikcursus gevolgd bij Bart van duikcursus.nl. Cursus gevolgd met 5 personen. In principe worden de lessen plenair gegeven maar er is ook veel aandacht voor de individu. Zeker als de groep in een bepaalde stap al wat verder is! Zeker aan te bevelen.
Liselotte Robbe
Liselotte Robbe
07/09/2021