PADI Advanced Open Water

De tweede stap na het behalen van uw Open Water Diver is natuurlijk de PADI Advanced Open Water Diver. Vergroot uw kennis en duikvaardigheden door het volgen van de 2 daagse vervolg cursus.

Met het PADI Advanced duikbrevet op zak mag u nog een stapje dieper gaan duiken tot maximaal 30 meter diepte.

Denk aan diepere duiken op wrakken of langs een drop off op een tropisch rif.

Verplicht tijdens de PADI Advanced zijn de diepe duik naar 18 meter plus en de navigatieduik waarin u het navigeren met hoeken onder de knie gaat krijgen.

De volgende duiken gaat u maken:

Dag 1:

  • trimtechniek duik (PPB)
  • navigatieduik (navigation)
  • zoeken en bergen (search and recovery)

Dag 2:

  • diepe duik (deep)
  • wrakduik (wreck)

Heeft u al in Nederland gedoken en is dit niet langer geleden dan 6 maanden dan kunt u direct inschrijven voor de PADI Advanced Open Water Diver cursus.

In alle overige gevallen verplichten wij u om eerst de opfriscursus te volgen. Dit is voor uw eigen en onze veiligheid tijdens de PADI Advanced duikcursus.

PADI Open Water duikcursus

Aanmelden voor de PADI Advanced Open Water Diver kan vanaf 12 t/m 60 jaar.

De maximale diepte voor kinderen tot 15 jaar is beperkt tot 21 meter diepte.

U kunt zelf aangeven hoe groot de groep mag zijn waarin u de duikcursus wil gaan volgen. Dit kan van standaard maximaal 5 tot aan 2 of zelfs geheel privé.

De cursusduur is standaard 2 dagen in een 5 persoons cursusgroep. Voor de 2 daagse duikcursus is de maximale groepsgrootte 5 personen per instructeur.

Belangrijk is een goede gezondheid, conditie en natuurlijk zwemvaardigheid.

Een zwemdiploma is niet nodig, echter de gezondheid en conditie worden aan de hand van een medische vragenlijst beoordeeld. Waar nodig is goedkeuring van een arts dan ook nodig. Download hier direct de medische vragenlijst.

De PADI Advanced Open Water Diver cursus bestaat uit een drietal modules:

  1. online duiktheorie (thuisstudie)
  2. praktijk confined water of zwembad training
  3. praktijk totaal 5 Adventure buitenwaterduiken

PADI elearning online duiktheorie

1. De online duiktheorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is voor de Adventure duiken die u gaat maken. De duiktheorie volgt u online via een computer, tablet of smartphone. Na inschrijving krijgt u hiervoor een code om alles te activeren.

De digitale versie van de PADI Advanced Open Water Diver manual is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Volgens PADI is de studiebelasting tussen de 6 en 8 uur (ons advies is begin toch tijdig).

Bij de duiktheorie vindt u ook filmpjes, kennistoetsen en testjes. Na afronding ontvangt u een e-mail met certificaat.

De online duiktheorie is standaard Nederlands, maar kan ook in andere talen.

Voordeel van de online duiktheorie buiten dat het corona proof is ook geen examen stress meer tijdens de duikcursus zelf. Ofwel 100% tijd voor praktijk!

PADI Open Water Diver

2. De praktijk start u na de online duiktheorie en bestaat uit een deel confined water en buitenwater. Tijdens de confined water duik doen we eerst een check om alle duikmaterialen te controleren. Denk aan de opbouw, controle en het uitloden voordat we echt gaan duiken.

duikmeer duikcursus

3. De praktijk open water vindt plaats op loopafstand van de duikschool. In het duikmeer maakt u dan op de eerste cursusdag een drietal Adventure duiken.

De waterkwaliteit van het duikmeer staat onder controle van het waterschap en is voorzien van de benodigde faciliteiten zoals een veilig oefenplatform.

De PADI duikinstructeur toetst tijdens iedere duik een aantal duikvaardigheden.

De tweede cursusdag is vanwege de diepte niet op de bovenstaande locatie. In de meeste gevallen reizen we die dag af naar Limburg om daar de diepe duik en wrakduik te maken. Dit exacte locatie hoort u op dag 1.

De duiken die u maakt zijn PADI Adventure duiken, deze tellen eventueel ook mee als eerste duik van de desbetreffende PADI specialty.

Het is ook mogelijk om dag 2 af te ronden op uw vakantie. In dat geval kiest u niet voor de complete Advanced duikcursus, maar kijkt u bij de Adventure Diver.

Na afronding van de 5 Adventure duiken volgens de PADI standaards komt u in het bezit van uw geheel digitale PADI Advanced Open Water Diver duikbrevet.

Onze gouden tip is om nog niet op voorhand over te gaan op de aanschaf van eigen duikmaterialen. In veel gevallen merkt u tijdens de duikcursus zelf pas wat geschikt is voor u. Wij hanteren internetprijzen op onze duikmaterialen.

Naast de diverse omkleed, toilet en douche faciliteiten bij het zwembad en duikmeer beschikken wij over een kleine duikwinkel en eigen theorielokaal.

advanced open water diver

 

Overzicht:PADI Advanced Open Water Diver duikcursus
Wanneer:de maanden april t/m september
Startdag:dinsdag, vrijdag of zaterdag
Cursusduur:2 opeenvolgende dagen
Cursustijden:starttijd 7:45 uur – eindtijd rond 17:00 uur
Vereisten:minimaal (Junior) Open Water Diver of gelijkwaardig en buitenwaterduiken gemaakt in Nederland of Belgie
Leeftijd:12 t/m 60 jaar (60+ raden wij de 2 daagse cursus af)
Locatie:recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel en Limburg
Prijs:€ 449,- all in prijs
Inclusief:online duiktheorie, 2 dagen praktijk training inclusief huur duikmaterialen en kosten aanvraag digitale duikbrevet
Exclusief:extra praktijk trainingen buiten de 2 geplande cursusdagen, eten en drinken (koffie en thee zijn gratis verkrijgbaar)
Let op:6 maanden of langer niet gedoken dan opfris verplicht
 eigen duikmaterialen zijn alleen toegestaan indien voorzien van de benodigde controle / onderhoud documenten

+10 Jaar Actief

Online Theorie

PADI Elite Award

Gebaseerd op 52 recensies.
Sam “SamVloemans” Vloemans
Sam “SamVloemans” Vloemans
19/10/2021
Zeer goede cursus! Alles werd zeer duidelijk uitgelegd en met de goede begeleiding van de instructeur Bart voel je je onder water direct op je gemak! Zeker een aanrader.
Florent Geerts
Florent Geerts
17/10/2021
Very knowledgeable and pleasant instructors. Would highly recommend.
Debby Lausberg
Debby Lausberg
11/10/2021
Samen met mijn partner de cursus 'Open Water Diver' gevolgd bij Bart in Bladel. Het was prettig om in een kleine groep van 5 mensen de cursus te volgen. Hierdoor is het voor iedereen goed te volgen en is er ook tijd om individueel extra uitleg te geven indien nodig. Ik vond het ook prettig dat het zwembad en de duikspot dicht bij elkaar zijn.
Ruud God
Ruud God
11/10/2021
Eind september samen met mijn partner de Padi Open Water Diver cursus gevolgd bij Bart. DIt was een zeer prettige ervaring. Goede faciliteiten, goed materiaal en voldoende individuele aandacht voor alle cursisten. Daarnaast direct een goed advies gekregen over de aanschaf van eigen uitrusting. Dankzij hulp van Bart hebben we afgelopen weekend al zelfstandig kunnen duiken. Absoluut een aanrader!
Guido Geerts
Guido Geerts
06/10/2021
De Padi cursus bij Duik.cursus.nl gedaan met in totaal 4 familie-leden. Zeer tevreden met de professionaliteit en evenzo de goede accomodatie. Het verwarmde zwembad, het grote natuurbad en de fijne douches/toiletten bij de hand. Alles top geregeld; een zeer kundig verzorgde cursus gelardeerd met een goede vleug brabantse gezelligheid. Wij waren zeer tevreden.
Eva Imming
Eva Imming
22/09/2021
Hele leuke leerzame dagen gehad tijdens de open water cursus. Dankjewel Bart voor de fijne cursus en de goede sfeer!
Sanne Wevers
Sanne Wevers
22/09/2021
Ik vond de duikcursus een super leuke ervaring! De instructeur heeft erg veel ervaring en geduld om je op je eigen tempo te laten leren. Ik vond het erg spannend om te gaan duiken, maar door het vertrouwen en de rust die Bart uitstraalt, zet je elke keer op de juiste momenten het vervolgstapje in het leren van de vaardigheden. Bart begrijpt goed dat de onderwaterwereld voor veel mensen een nieuwe wereld is, waar hij je met veel enthousiasme over kan vertellen en je de kans geeft om deze nieuwe wereld te leren kennen op jouw manier en tempo. Ik zou het zeker aanraden om duiken te leren bij Duikcursus.nl.
suzanne korst
suzanne korst
15/09/2021
Hi Bart, Iet wat later maar nogmaals ontzettend dank voor de professionele begeleiding. Pepijn heeft een leerzame en goede duikcursus van je gehad! Het was echt een succes. Groetjes suzanne and Pepijn
sebastiaan2222
sebastiaan2222
07/09/2021
Zeer leerzame en leuke duikcursus gevolgd bij Bart van duikcursus.nl. Cursus gevolgd met 5 personen. In principe worden de lessen plenair gegeven maar er is ook veel aandacht voor de individu. Zeker als de groep in een bepaalde stap al wat verder is! Zeker aan te bevelen.
Liselotte Robbe
Liselotte Robbe
07/09/2021