PADI Nitrox specialty cursus

Uw duikcursus gehaald en op zoek naar een vervolgcursus waar u ook echt iets aan heeft. Lees dan snel verder en kijk of de PADI Nitrox specialty interessant is.

De beperking van het duiken met normale lucht is zoals u misschien wel weet de nultijd ofwel de tijd waarbinnen u weer veilig kunt opstijgen tijdens het duiken met een duikuitrusting.

Gaat uw duik over de nultijd heen, dan is het risico op decompressieziekte een stuk groter. Andere benamingen zijn ook wel de duikers- ofwel caissonziekte.

padi nitrox specialty

Met Nitrox duikt u met dezelfde duikuitrusting maar is de samenstelling van de lucht in uw duikfles anders. Zo is het aandeel zuurstof hoger en het percentage stikstof lager. Nitrox noemen ze dan ook niet voor niets verrijkte lucht of EAN.

Standaard Nitrox is te verkrijgen vanaf 21% tot 40% zuurstof en afhankelijk van de maximale diepte waarnaar u gaat duiken. Standaard Nitrox mengsels zijn er met een 32% of 36% zuurstof.

U gaat met Nitrox niet zo snel over de nultijden heen omdat de nultijden ook langer zijn. Een voordeel dus.

Op 18 meter zijn de nultijden voor normale lucht 56 minuten, voor Nitrox 32% 95 minuten en voor Nitrox 36% zelfs 125 minuten. Meer tijd bij een 2de duik.

Niet voor niets dus dat veel duikers tegenwoordig dan ook met Nitrox duiken en geen normale lucht meer.

In de meeste gevallen hoeft u ook voor de Nitrox niets extra’s te betalen en zit deze standaard inbegrepen bij de prijs voor de geboekte duiken op vakantie.

De PADI Nitrox specialty cursus bestaat uit een tweetal modules:

  1. online duiktheorie (thuisstudie)
  2. praktijk (geen duiken)

1. De online duiktheorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is om straks op een veilige manier met Nitrox te gaan duiken. De duiktheorie is een digitale versie van het theorieboek en bestaat uit een 40 tal pagina’s en een aantal huiswerk vragen.

Tijdens de praktijk toetsen wij aan de hand van een theorie examen de kennis.

nitrox analyser

2. De praktijk start u pas na de online duiktheorie en bestaat uit een praktijk gedeelte waarin het analyseren van de lucht in uw duikfles naar voren komt.

Tevens gaat u aan de slag met het instellen van duikcomputers of het aflezen van de duiktabellen die speciaal zijn ontwikkeld voor het duiken met Nitrox.

Na afronding van deze tweetal modules volgens de PADI standaards komt u in het bezit van uw digitale PADI Nitrox specialty brevet.

Het digitale brevet is tegenwoordig op te halen in de gratis PADI app. U kunt dus direct gebruik maken van uw behaalde certificaat. 

Wij beschikken over een kleine duikwinkel met internetprijzen en theorielokaal

padi nitrox specialty
Overzicht:PADI Nitrox specialty cursus
Wanneer:de maanden april t/m september
Startdag:donderdag of zondag
Cursusduur:3 uur
Cursustijden:voor of na de middag
Vereisten:minimaal (Junior) Open Water Diver of gelijkwaardig
Leeftijd:minimaal 12 jaar
Locatie:recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel
Prijs:€ 149,- all in prijs
Inclusief:online duiktheorie, praktijk en aanvraag digitale duikbrevet
Combinatie:combineer de Nitrox met een duikcursus en betaal € 130,-*

*wij verrekenen de korting op de totaalfactuur van de duikcursus i.c.m. Nitrox

+10 Jaar Actief

Online Theorie

PADI Elite Award

Gebaseerd op 52 recensies.
Sam “SamVloemans” Vloemans
Sam “SamVloemans” Vloemans
19/10/2021
Zeer goede cursus! Alles werd zeer duidelijk uitgelegd en met de goede begeleiding van de instructeur Bart voel je je onder water direct op je gemak! Zeker een aanrader.
Florent Geerts
Florent Geerts
17/10/2021
Very knowledgeable and pleasant instructors. Would highly recommend.
Debby Lausberg
Debby Lausberg
11/10/2021
Samen met mijn partner de cursus 'Open Water Diver' gevolgd bij Bart in Bladel. Het was prettig om in een kleine groep van 5 mensen de cursus te volgen. Hierdoor is het voor iedereen goed te volgen en is er ook tijd om individueel extra uitleg te geven indien nodig. Ik vond het ook prettig dat het zwembad en de duikspot dicht bij elkaar zijn.
Ruud God
Ruud God
11/10/2021
Eind september samen met mijn partner de Padi Open Water Diver cursus gevolgd bij Bart. DIt was een zeer prettige ervaring. Goede faciliteiten, goed materiaal en voldoende individuele aandacht voor alle cursisten. Daarnaast direct een goed advies gekregen over de aanschaf van eigen uitrusting. Dankzij hulp van Bart hebben we afgelopen weekend al zelfstandig kunnen duiken. Absoluut een aanrader!
Guido Geerts
Guido Geerts
06/10/2021
De Padi cursus bij Duik.cursus.nl gedaan met in totaal 4 familie-leden. Zeer tevreden met de professionaliteit en evenzo de goede accomodatie. Het verwarmde zwembad, het grote natuurbad en de fijne douches/toiletten bij de hand. Alles top geregeld; een zeer kundig verzorgde cursus gelardeerd met een goede vleug brabantse gezelligheid. Wij waren zeer tevreden.
Eva Imming
Eva Imming
22/09/2021
Hele leuke leerzame dagen gehad tijdens de open water cursus. Dankjewel Bart voor de fijne cursus en de goede sfeer!
Sanne Wevers
Sanne Wevers
22/09/2021
Ik vond de duikcursus een super leuke ervaring! De instructeur heeft erg veel ervaring en geduld om je op je eigen tempo te laten leren. Ik vond het erg spannend om te gaan duiken, maar door het vertrouwen en de rust die Bart uitstraalt, zet je elke keer op de juiste momenten het vervolgstapje in het leren van de vaardigheden. Bart begrijpt goed dat de onderwaterwereld voor veel mensen een nieuwe wereld is, waar hij je met veel enthousiasme over kan vertellen en je de kans geeft om deze nieuwe wereld te leren kennen op jouw manier en tempo. Ik zou het zeker aanraden om duiken te leren bij Duikcursus.nl.
suzanne korst
suzanne korst
15/09/2021
Hi Bart, Iet wat later maar nogmaals ontzettend dank voor de professionele begeleiding. Pepijn heeft een leerzame en goede duikcursus van je gehad! Het was echt een succes. Groetjes suzanne and Pepijn
sebastiaan2222
sebastiaan2222
07/09/2021
Zeer leerzame en leuke duikcursus gevolgd bij Bart van duikcursus.nl. Cursus gevolgd met 5 personen. In principe worden de lessen plenair gegeven maar er is ook veel aandacht voor de individu. Zeker als de groep in een bepaalde stap al wat verder is! Zeker aan te bevelen.
Liselotte Robbe
Liselotte Robbe
07/09/2021