PADI Open Water duikcursus

De eerste stap van uw duikavontuur is de PADI Open Water Diver duikcursus. Met dit duikbrevet mag u met een buddy zelfstandig gaan duiken tot een maximale diepte van 18 meter.

U mag dus met het PADI Open Water Diver duikbrevet overal ter wereld duiken!

Uw PADI halen betekend dus eigenlijk dat u uw PADI Open Water Diver gaat halen, niet te verwarren met de PADI Scuba Diver. Met het PADI Scuba Diver duikbrevet mag u namelijk niet zelfstandig gaan duiken met alleen uw buddy.

PADI Open Water duikcursus

Op zoek naar de PADI junior Open Water Diver duikcursus voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar? Deze duikcursus is gelijk aan de normale PADI Open Water Diver. Aanmelden voor de PADI Open Water Diver kan dus vanaf 10 t/m 60 jaar.

Het omzetten van Junior naar normale Open Water Diver gaat automatisch en vereist geen extra praktijktraining.

U kunt zelf aangeven hoe groot de groep mag zijn waarin u de duikcursus wil gaan volgen. Dit kan van standaard maximaal 5 tot aan 2 of zelfs geheel privé.

De cursusduur is standaard 3 dagen in een 5 persoons cursusgroep. Voor de 2 daagse duikcursus is de maximale groepsgrootte 2 personen per instructeur.

Belangrijk is een goede gezondheid, conditie en natuurlijk zwemvaardigheid.

U moet minimaal 10 minuten kunnen watertrappelen en 200 meter zwemmen.

Een zwemdiploma is niet nodig, echter de gezondheid en conditie worden aan de hand van een medische vragenlijst beoordeeld. Waar nodig is goedkeuring van een arts dan ook nodig. Download hier direct de medische vragenlijst.

De PADI Open Water Diver duikcursus bestaat uit een drietal modules:

  1. online duiktheorie (thuisstudie)
  2. praktijk confined water ofwel zwembad training (5 duiken)
  3. praktijk open water ofwel buitenwaterduiken (4 duiken)

PADI elearning online duiktheorie

1. De online duiktheorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is om op een veilige manier te gaan duiken. De duiktheorie volgt u online via een computer, tablet of smartphone. Na inschrijving krijgt u hiervoor een code om alles te activeren.

De digitale PADI Open Water Diver manual is geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar, veel leerstof is daarom bij volwassenen al bekend. Volgens PADI is de studiebelasting tussen de 5 en 10 uur (ons advies is begin tijdig).

Bij de duiktheorie vindt u ook filmpjes, kennistoetsen, quizjes en natuurlijk het eindexamen. Bij afronding ontvangt u een e-mail met het theoriecertificaat.

De online duiktheorie is standaard Nederlands, maar kan ook in andere talen.

Voordeel van de online duiktheorie buiten dat het corona proof is ook geen examen stress meer tijdens de duikcursus zelf. Ofwel 100% tijd voor praktijk!

PADI Open Water Diver

2. De praktijk start u na de online duiktheorie en bestaat uit een deel zwembad en buitenwater. Tijdens het zwembad gedeelte begint u met het trainen van diverse duikvaardigheden. Gelukkig is het zwembad verwarmd aangezien we hier best wel een tijdje aan het trainen zijn.

Zodra de eerste duikvaardigheden worden beheerst vervolgen we naar stap 3.

duikmeer duikcursus

3. De praktijk open water vindt plaats op loopafstand van de duikschool. In het duikmeer maakt u dan verspreid over de praktijkdagen een viertal duiken.

De waterkwaliteit van het duikmeer staat onder controle van het waterschap en is voorzien van de benodigde faciliteiten zoals een veilig oefenplatform.

De PADI duikinstructeur toetst tijdens iedere duik een aantal duikvaardigheden en maakt met u een toer onderwater langs de diverse leuke duikobjecten. 

Na afronding van de drietal modules volgens de PADI standaards komt u in het bezit van uw digitale PADI Open Water Diver duikbrevet.

duikwinkel duikcursus

Onze gouden tip is om nog niet op voorhand over te gaan op de aanschaf van eigen duikmaterialen. In veel gevallen merkt u tijdens de duikcursus zelf pas wat geschikt is voor u. Wij hanteren internetprijzen op onze duikmaterialen.

Naast de diverse omkleed, toilet en douche faciliteiten bij het zwembad en duikmeer beschikken wij over een kleine duikwinkel en eigen theorielokaal.

overzicht open water diver
Overzicht:PADI Open Water Diver duikcursus
Wanneer:de maanden april t/m september
Startdag:dinsdag, vrijdag of zaterdag
Cursusduur:3 opeenvolgende dagen (geen losse weekenden mogelijk)
Cursustijden:starttijd 7:45 uur – eindtijd rond 17:00 uur
Vereisten:kunnen zwemmen, goede gezondheid en conditie
Leeftijd:10 t/m 60 jaar (60+ raden wij de 2 of 3 daagse cursus af)
Locatie:recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel
Prijs:Normaal € 559,- nu tijdelijk € 509,- all in prijs
Inclusief:online duiktheorie, 2 of 3 dagen praktijk training inclusief huur duikmaterialen en kosten aanvraag digitale duikbrevet
Exclusief:extra praktijk trainingen buiten de 3 geplande cursusdagen, eten en drinken (koffie en thee zijn gratis verkrijgbaar)
Optioneel:2 dagen alleen in kleinere groep van 2 cursisten mogelijk
Reviews:
bekijk hier ook onze reviews die wij hebben ontvangen

+10 Jaar Actief

Online Theorie

PADI Elite Award

Gebaseerd op 77 recensies.
Gerdjan van Hagen
Gerdjan van Hagen
30/08/2022
Hartstikke leuke cursus. Door problemen met oor niet in 1 weekend brevet kunnen halen maar dankzij flexibiliteit van de duikschool toch alles kunnen halen uiteindelijk. Bedankt 👍
Sven Wilmsen
Sven Wilmsen
25/08/2022
Zeer duidelijk en goede lesgevers. Ideaal voor mensen die altijd hebben willen leren duiken maar niet te veel tijd over hebben. Ik zou dit iedereen aanraden die wil beginnen met duiken. Angela en Bart nogmaals bedankt voor de duidelijke en gestructureerde lessen groeten Sven
mark polet
mark polet
05/08/2022
Hele goede eerste duikervaring gehad bij Duikcursus.nl. De instructeur (Bart) neemt rustig de tijd om alles duidelijk uit te leggen en eventuele vragen te beantwoorden. Er hing gedurende de hele cursus een ontspannen sfeer en ik heb in een veilige omgeving mijn eerste duikervaring opgedaan met een goed onderhouden uitrusting. Het volgen van deze cursus heeft mij een goed, veilig en voorbereid gevoel gegeven voor mijn toekomstige duiken
Dirk Heesterbeek
Dirk Heesterbeek
02/08/2022
Nick van der Ven
Nick van der Ven
25/07/2022
Professionele mensen, goede uitleg en nemen de tijd om iets goed aan te leren!
hoi doei
hoi doei
17/07/2022
Froukje Hiel
Froukje Hiel
11/07/2022
Op een leuke manier de PADI gehaald met een fijne instructeur (Bart).
Lynn Jansen
Lynn Jansen
29/06/2022
Hele fijne en kundige begeleiding gehad van Bart in deze cursus. Erg tevreden!
Joost Maas
Joost Maas
28/06/2022
Bart legt alles duidelijk en geduldig uit. Aanrader!
Betthe
Betthe
27/06/2022