PADI referral Open Water

Dit is niet de complete PADI Open Water Diver duikcursus, maar wel de theorie en het zwembad ofwel confined water gedeelte. De 4 buitenwaterduiken zitten hier dus niet bij inbegrepen. Deze kunt u bijvoorbeeld volgen op uw vakantie.

De PADI Open Water Diver duikcursus is de eerste stap in uw duikavontuur. Met dit duikbrevet mag u zelfstandig met een buddy gaan duiken tot een diepte van maximaal 18 meter.

Met het PADI Open Water Diver duikbrevet mag u dus overal ter wereld duiken!

Even uw PADI halen betekend dus eigenlijk het halen van uw Open Water Diver duikbrevet, niet te verwarren met het Scuba Diver deelbrevet.

PADI Open Water duikcursus

Voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar heeft PADI het Junior Open Water Diver duikbrevet. Aangezien de duikcursus identiek is aan de normale duikcursus is aanmelden hiervoor geen verschil. De diepte is echter beperkt tot 12 meter.

Het omzetten van Junior naar normale Open Water Diver gaat automatisch en vereist geen extra praktijktraining.

Tijdens uw inschrijving kunt u zelf de maximale groepgrootte aangeven van standaard 5 tot 2 of geheel privé.

De referral Open Water Diver heeft een cursusduur van 2 dagen waarbij de 5 zwembadduiken van de PADI Open Water Diver duikcursus worden verdeeld over 2 cursusdagen. Wel zo relaxed.

Een goede gezondheid, conditie en natuurlijk kunnen zwemmen zijn belangrijk.

Minimaal 10 minuten watertrappelen en 200 meter zwemmen zijn de eisen.

Een zwemdiploma is niet nodig, echter de gezondheid en conditie worden aan de hand van een medische vragenlijst beoordeeld. Waar nodig is goedkeuring van een arts dan ook nodig. Download hier direct de medische vragenlijst.

De PADI referral Open Water Diver duikcursus bestaat uit een tweetal modules:

  1. online duiktheorie (thuisstudie)
  2. praktijk confined water ofwel zwembad training (5 duiken)

De 4 buitenwaterduiken zitten niet ingebrepen bij de PADI referral duikcursus. Klik hier voor de complete PADI Open Water Diver duikcursus.

PADI elearning online duiktheorie

1. De online duiktheorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is om op een veilige manier te gaan duiken. De duiktheorie volgt u online via een computer, tablet of smartphone. Na inschrijving krijgt u hiervoor een code om alles te activeren.

De digitale PADI Open Water Diver manual is geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar, veel leerstof is daarom bij volwassenen al bekend. Volgens PADI is de studiebelasting tussen de 5 en 10 uur (ons advies is begin tijdig).

Bij de duiktheorie vindt u ook filmpjes, kennistoetsen, quizjes en natuurlijk het eindexamen. Bij afronding ontvangt u een e-mail met het theoriecertificaat.

De online duiktheorie is standaard Nederlands, maar kan ook in andere talen.

Voordeel van de online duiktheorie buiten dat het corona proof is ook geen examen stress meer tijdens de duikcursus zelf. Ofwel 100% tijd voor praktijk!

PADI Open Water Diver

2. De praktijk start u na de online duiktheorie en bestaat uit een deel zwembad en buitenwater. Tijdens het zwembad gedeelte begint u met het trainen van diverse duikvaardigheden. Gelukkig is het zwembad verwarmd aangezien we hier best wel een tijdje aan het trainen zijn.

Tijdens de 2 dagen zwembad training rond u de 5 duiken af ofwel het confined water gedeelte van de PADI Open Water Diver.

De buitenwaterduiken zijn dus niet inbegrepen in de PADI referral duikcursus.

duikmeer duikcursus

Na afronding van de tweetal modules volgens de PADI standaards komt u in het bezit van uw doorverwijs formulier in de vorm van een student record file.

Met deze student record file kunt u bij een andere PADI duikschool terecht om uw duikcursus af te ronden. Vanwege de digitale online theorie zit de brevet aanvraag ook al bij de prijs inbegrepen.

Onze gouden tip is om nog niet op voorhand over te gaan op de aanschaf van eigen duikmaterialen. In veel gevallen merkt u tijdens de duikcursus zelf pas wat geschikt is voor u. Wij hanteren internetprijzen op onze duikmaterialen.

Naast de diverse omkleed, toilet en douche faciliteiten bij het zwembad en duikmeer beschikken wij over een kleine duikwinkel en eigen theorielokaal.

referral open water diver
Overzicht: PADI referral Open Water Diver duikcursus
Wanneer: de maanden april t/m september
Startdag: dinsdag, vrijdag of zaterdag
Cursusduur: 2 opeenvolgende dagen
Cursustijden: starttijd 7:45 uur – eindtijd rond 14:00 uur
Vereisten: kunnen zwemmen, goede gezondheid en conditie
Leeftijd: 10 t/m 60 jaar (60+ raden wij de 2 daagse cursus af)
Locatie: recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel
Prijs: € 379,- all in prijs (inclusief aanvraagkosten brevet)
Inclusief: online PADI duiktheorie, 2 dagen praktijk training zwembad confined water gedeelte inclusief huur alle duikmaterialen
Exclusief: de 4 buitenwaterduiken en extra praktijk trainingen buiten de 2 geplande cursusdagen, eten en drinken (koffie en thee zijn gratis verkrijgbaar)
Optioneel: buitenwaterduiken, de prijs per buitenwaterduik bedragen 49 euro (complete PADI Open Water Diver is voordeliger) 

+10 Jaar Actief

Online Theorie

PADI Elite Award

Gebaseerd op 52 recensies.
Sam “SamVloemans” Vloemans
Sam “SamVloemans” Vloemans
19/10/2021
Zeer goede cursus! Alles werd zeer duidelijk uitgelegd en met de goede begeleiding van de instructeur Bart voel je je onder water direct op je gemak! Zeker een aanrader.
Florent Geerts
Florent Geerts
17/10/2021
Very knowledgeable and pleasant instructors. Would highly recommend.
Debby Lausberg
Debby Lausberg
11/10/2021
Samen met mijn partner de cursus 'Open Water Diver' gevolgd bij Bart in Bladel. Het was prettig om in een kleine groep van 5 mensen de cursus te volgen. Hierdoor is het voor iedereen goed te volgen en is er ook tijd om individueel extra uitleg te geven indien nodig. Ik vond het ook prettig dat het zwembad en de duikspot dicht bij elkaar zijn.
Ruud God
Ruud God
11/10/2021
Eind september samen met mijn partner de Padi Open Water Diver cursus gevolgd bij Bart. DIt was een zeer prettige ervaring. Goede faciliteiten, goed materiaal en voldoende individuele aandacht voor alle cursisten. Daarnaast direct een goed advies gekregen over de aanschaf van eigen uitrusting. Dankzij hulp van Bart hebben we afgelopen weekend al zelfstandig kunnen duiken. Absoluut een aanrader!
Guido Geerts
Guido Geerts
06/10/2021
De Padi cursus bij Duik.cursus.nl gedaan met in totaal 4 familie-leden. Zeer tevreden met de professionaliteit en evenzo de goede accomodatie. Het verwarmde zwembad, het grote natuurbad en de fijne douches/toiletten bij de hand. Alles top geregeld; een zeer kundig verzorgde cursus gelardeerd met een goede vleug brabantse gezelligheid. Wij waren zeer tevreden.
Eva Imming
Eva Imming
22/09/2021
Hele leuke leerzame dagen gehad tijdens de open water cursus. Dankjewel Bart voor de fijne cursus en de goede sfeer!
Sanne Wevers
Sanne Wevers
22/09/2021
Ik vond de duikcursus een super leuke ervaring! De instructeur heeft erg veel ervaring en geduld om je op je eigen tempo te laten leren. Ik vond het erg spannend om te gaan duiken, maar door het vertrouwen en de rust die Bart uitstraalt, zet je elke keer op de juiste momenten het vervolgstapje in het leren van de vaardigheden. Bart begrijpt goed dat de onderwaterwereld voor veel mensen een nieuwe wereld is, waar hij je met veel enthousiasme over kan vertellen en je de kans geeft om deze nieuwe wereld te leren kennen op jouw manier en tempo. Ik zou het zeker aanraden om duiken te leren bij Duikcursus.nl.
suzanne korst
suzanne korst
15/09/2021
Hi Bart, Iet wat later maar nogmaals ontzettend dank voor de professionele begeleiding. Pepijn heeft een leerzame en goede duikcursus van je gehad! Het was echt een succes. Groetjes suzanne and Pepijn
sebastiaan2222
sebastiaan2222
07/09/2021
Zeer leerzame en leuke duikcursus gevolgd bij Bart van duikcursus.nl. Cursus gevolgd met 5 personen. In principe worden de lessen plenair gegeven maar er is ook veel aandacht voor de individu. Zeker als de groep in een bepaalde stap al wat verder is! Zeker aan te bevelen.
Liselotte Robbe
Liselotte Robbe
07/09/2021